miercuri, 15 iunie 2016

carti postale

Imi plac vederile, cartile postale din toate colturile lumii , cu tematici si mesaje diverse,mai vesele sau profunde.Am si o colectie, cred ca impresionanta desi am vazut colectii mai mari decat a mea dar la care tin si de care nu m-as desparti.


Totul a inceput de la tata.El colectiona vederi cand era copil sau tanar adolescent.Cred ca totul a inceput prin anii '60 si cum toti stiau de pasiunea asta ii trimiteau vederi de prin toata tara iar apoi de prin toata lumea.Asa s-au adunat un numar impresionant de care tata nu s-a despartit nici cand am aparut noi, fetele lui, nici cand s-a  mutat la Botosani.Multa vreme colectia a stat in cutii si o mutam de colo colo dar, din cand in cand, calatoream prin intermediul ei prin tara si prin lume.Am invatat ca in orice loc mergeam sa luam ca amintire macar o carte postala cu locul respectiv.Si asa maream colectia.

Incet am inceput sa analizez singura mai atent fiecare vedere si sa imi dau seama de importanta fiecareia in parte. Le puneam pe categorii, le rasuceam si le rearanjam dupa cum credeam eu.Astfel am devenit  mai interesata de cutia de vederi decat tata.
E o adevarata aventura sa scanezi o intreaga colectie de vederi.Si in plus, se pierde atata farmec uitandu-te la o insiruire de imagini pe ecranul unui computer (sau orice alt device).O carte postala trebuie tinuta in maini si sa-i descoperi fiecare detaliu,poate chiar ascuns, si sa citesti mesajul de pe spate care e fie o intreaga poveste inghesuita in cativa cm fie doar cateva cuvinte care te fac sa zambesti sau sa gandesti...Dar sunt foarte mandra ca am gasit aceasta carte postala in colectia tatei.

Din 2014, de cand tata nu mai e, m-am hotarat sa duc mai departe colectia.Sa adaug si eu bucati din lumea larga si sa adaug si teme personale .Asa am descoperit Postcrossing, Swap-bot apoi grupurile de pe Facebook .Asa au aparut.si noile ilustrate.....Plus ca au aparut si alte albume si o cutie mai mare.

Dintre tematicile mele preferate pe primul loc as pune PISICILE .Am si carti postale si felicitari si imagini fotografice si redari artistice cu pisici.

Apoi as pune CASELE MEMORIALE - din Romania si nu numai . Aici nu am foarte multe, trebuie sa recunosc.
Urmeaza CARTILE POSTALE TURISTICE. Cele in care apar monumente importante sau cladiri cunoscute din diferite orase ale lumii si care sunt si o frumoasa amintire a locurilor pe unde ai fost. Asta de la tata mi se trage.
Si sa nu uit de cartile postale care au ceva deosebit , ceva unic, o surpriza neasteptata.
Asta e povestea cartilor mele postale.Multumesc celor care au contribuit la marirea colectiei. Si poate vreti sa faceti un schimb sau poate vreti sa renuntati la cartile postale vechi stranse de-a lungul vremii. Dati-mi un semn .

Niciun comentariu: