duminică, 24 iulie 2016

Despre SWAP-BOT

Unul dintre site-urile pe care imi petrec ceva timp,cand nu sunt pe Facebook,este Swap-Bot. E tot un fel de retea sociala dar pentru cei care (inca) iubesc sa trimita si sa primeasca scrisorele si ceva pe langa in cutia postala.
Swap in limba engleza inseamna schimb, asa ca pe langa implicare include si un dram de creativitate si, deloc de neglijat,elementul surpriza.

Ce trebuie stiut inainte de a deveni membrii pe acest site :

  • e un site international asa ca trebuie sa aveti macar cunostinte medii de limba engleza.Totul e in engleza asa ca asta va ajuta sa navigati mai usor
  • e un site gratuit asa ca inscrierea pe site si in schimburi nu costa nimic. Cheltuielile vin odata cu primul schimb cand va trebui sa trimiteti un plic (mare sau mic) in alta tara.
  • aveti nevoie de o adresa stabila unde sa va ajunga scrisorile sau instiintarile de la posta.Daca va mutati des sau aveti emotii de a face publica adresa,puteti deschide o cutie postala la un oficiu postal unde mergeti sa verificati ce ati primit.
  • trebuie sa aveti o relatie cu postasul din zona dvs.pentru a fi siguri ca scrisorile ajung la adresa. Sau o cutie postala securizata pentru ca vecinii curiosi sa nu cerceteze ce primiti.
  • trebuie sa te implici, sa fii constiincios, sa stii ce inseamna sa trimiti corespondenta la timp, sa nu renunti chiar in timpul unui schimb.Partenerii de schimb pot adauga pareri bune sau rele despre ce primesc si asa capeti credibilitate.Sau o pierzi.
Totul incepe cu realizarea unui profil (pagina de prezentare) cu cateva date personale, cu ce va place si ce nu , ce interese aveti.E un site perfect pentru colectionari (de vederi, de timbre,de monezi etc) si e un loc grozav sa puteti face schimb cu alti pasionati de aceleasi lucruri. La fel, daca realizati obiecte handmade,e o platforma perfecta de a arata/ trimite lucrurile voastre in lume.
E un site sigur din punct de vedere al limbajului asa ca si cei mici sunt in siguranta.Dar mai sigur ar fi ca parintii sa deschida un cont comun care sa supravegheze schimburile celor mici.Adresa trebuie facuta publica desi nu oricine (doar partenerul de schimb) o poate vedea.Iar cheltuielile sunt in cea mai mare parte a parintilor,nu?

Cum functioneaza?

Dupa inscrierea pe site si completarea profilului, de pe prima pagina, la Find Swaps, gasim o lista intreaga de schimburi.Unele sunt valabile doar in SUA,altele doar in Europa,altele International.Prima data,ca newbie,-nou intrat in schimburi- eu mi-am ales ceva simplu : schimb de carti postale cu pisici. Atunci cand gasesti ce schimb iti place ai 2 optiuni :Join Swap si Watch Swap.A doua varianta e pentru cazul in care nu esti hotarat daca sa intri in schimb pe moment.La data cand se termina inscrierile ti se distribuie partenerul si adresa lui.Ca sa stii ce sa trimiti partenerului intri pe pagina lui de profil si vezi preferintele sale.Cand ai totul pregatit te duci la posta cu plicul/pachetul cu adresa partenerului. Atunci cand vei primi la randul tau, alt partener iti va trimite tie.Mie imi place sa aflu cine este abia cand ajunge plicul acasa dar poti afla inainte cine e.
Daca ceea ce ai trimis a placut vei primi un rating maxim(si o inimioara) care va contribui la credibilitatea ta pe site.Este o optiune pentru a oferi si tu partenerului un rating si cateva cuvinte de multumire.

Cu Swap-Bot eu am reusit sa-mi maresc colectia de vederi,de abtibilduri,de felicitari,am gustat dulciuri din alte tari,pana si pisicile mele au primit tot felul de jucarii si gustarele dupa care au dus dorul mult timp dupa aia...

Niciun comentariu: