sâmbătă, 21 februarie 2015

Sub aceeaşi stea - John Green


S-a spus şi s-au scris multe despre această carte aşa că e greu să găseşti să scrii ceva nou sau să nu distrugi misterul pentru cei care încă nu au citit-o.

E o carte pentru adolescenţi dar care poate fi citită şi de adulţi fără a se simţi frustraţi că nu reuşesc să pătrundă într-un universul închis .

Tematica e una gravă , lupta cu cancerul , dar aş putea spune că e mai mult despre a trăi cu cancerul.

Viaţa lui Hazel Lancaster, de 17 ani, diagnosticată cu cancer dar care se află sub paza unui medicament minune, se desfăşoară influenţată de condiţia ei între un optimism moderat şi un pesimism dezvoltat din dorinţa ei de a nu avea efectul unei grenade . Îl întâlneşte pe Augustus Waters, un tânăr care îşi pierduse deja piciorul din cauza unui cancer. Viaţa lor nu e tragică , încape şi puţină iubire, ceva umor împletit cu mult curaj şi bucurii mai mici sau mai mari.

Dar fără suferinţă , cum am putea şti ce e bucuria?

E o carte despre maturizare,despre acceptarea destinului, despre A TRĂI chiar dacă mâine e posibil ca totul să se termine.

Deşi subiectul e serios, am rămas cu o impresie plăcută după ce am citit SUB ACEEAŞI STEA de John Green.E drept că am şi vărsat ceva lacrimi dar cred că merită toate premiile şi toate locurile întâi în topurile literare.E scris într-o notă adolescentină ceea ce a atras acest public la lectură. Daca scoala noastra ar fi mai deschisa ar putea introduce carti ca acestea sa fie studiate in scoli.

Acord 5 stele din 5 şi recomand celor care vor să citească ceva care să-i facă să mediteze.
  

Niciun comentariu: